Håndbagage

Reglerne for håndbagage kan variere en del. Det kommer helt an på hvilket flyselskab, som du skal rejse med.

Klik på logoet for at se reglerne for håndbagage:​

  

Hvis håndbagagens vægt og mål ikke er indenfor det respektive flyselskabs begrænsninger, har flyselskabet ret til at sende din bagage som indchecket bagage og en evt. betaling vil forekomme.

Af sikkerhedsmæssige årsager er der en række genstande, der ikke må medbringes på flyet. Listen er ikke definitiv, og sikkerhedskontrollen kan til enhver tid forbyde genstande, der anses for en potentiel trussel for flysikkerheden.

Væsker i håndbagagen

EU har i oktober 2006 vedtaget nye regler for væsker i håndbagage. Følgende mængder må medbringes om bord:

  • Væske, parfume, gelé og spray – max. 100 milliliter – svarende til én deciliter pr. beholder
  • Du må gerne medbringe flere beholderne (flasker, dåser, tuber mv.), men de skal kunne være i en gennemsigtig én-liters pose, som skal være lukket (1 pose pr. passager)
  • Posen skal være genlukkelig. Du skal selv medbringe en pose

Væsker og væskelignende stoffer omfatter geleer, cremer, blandinger af flydende og faste stoffer samt indholdet i beholdere under tryk, f.eks. barberskum og spraydåser. Desuden alle former for drikkevarer, tandpasta, hårgelé, parfume, læbestift, lippgloss, mascara og andre stoffer med lignende konsistens.

Medicin, babymad og diætprodukter

Derudover må du til brug under flyveturen medbringe medicin, babymad og væske som indgår i en diæt. Vær opmærksom på at sikkerhedspersonalet kan bede om dokumentation for væskens ægthed. Posen med væsker samt evt. medicin m.m. skal tages op af håndbagagen og vises i sikkerhedskontrollen

Du må gerne medbringe væsker i større mængder end angivet ovenfor i den indcheckede bagage

Sign-up til vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker af stort og småt i Midtjyllands Lufthavn - og vær blandt de første, der får besked, når der er interessante tilbud og aktiviteter under indflyvning.