Pas og visum

 

I forbindelse med check-in til en flyrejse til udlandet, vil der blive krævet legitimation. I mange lande vil passet være eneste gyldige legitimation for en dansker. Dette gælder også ved in-check til flyrejse mellem to Schengen-lande. Undersøg i god tid inden rejsen om dit pas er gyldigt, samt om der skal være visum i passet til din destination. Hvert land kan have forskellige regler for indrejse, så gå ind på dette link til udenrigsministeriet og få svar på alle dine spørgsmål om pas og visum.

Gå til Udenrigsministeriets hjemmeside

NAVNET SKAL STEMME OVERENS MED PAS OG FLYBILLET.

Yderligere skal man være meget påpasselig med, at der står nøjagtig samme navn på flybilletten som i passet. Har man fx i forbindelse med indgåelse af ægteskab skiftet navn, men ikke fået passet udskiftet, skal der i flybilletten stå det navn, der står i passet.

Borgerservice med regler om pas

BØRN OG PAS

Fra den 1. oktober 2004 indførtes nye regler om pas. Ud over skærpede krav til identitetskontrollen ved pasudstedelse er den væsentlige ændring, at børn – uanset alder – skal have eget pas. Børn, der er indskrevet i forældres pas før den 1. oktober 2004, kan fortsat rejse uden eget pas, men ved genudstedelse af passet skal barnet have sit eget. Ved nyudstedelse af pas skal barnet have eget pas, det er altså ikke muligt fremover at få barnet indskrevet i forældres pas. 

Vær opmærksom på, at visse lande kræver, at børn har eget pas. Det er endvidere almindeligt, at passet skal have en vis gyldighedsperiode – i nogle tilfælde seks måneder – ud over udrejsedatoen fra det pågældende land.

Man kan læse mere om pas og pasudstedelse på www.politi.dk

VISUM OG VACCINATIONER

En række lande kræver, at den rejsende har visum og er blevet vaccineret mod visse sygdomme. Udførlige oplysninger om pas, visum og vaccinationer findes på Udenrigsministeriets hjemmeside under punktet “Før rejsen

Sign-up til vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker af stort og småt i Midtjyllands Lufthavn - og vær blandt de første, der får besked, når der er interessante tilbud og aktiviteter under indflyvning.