Beliggenhed og andelshavere

 

Midtjyllands Lufthavn – Ejerforhold

Det er rigtigt når vi bruger sloganet min, din, vores lufthavn for Midtjyllands Lufthavn er ejet af dig og din kommune.

Ejerne pr. 1/1-2007 er Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg Kommune.

Herning

Herning Herning (26 km)

Herning

På ca. 1 time kan du komme fra Kastrup til Herning centrum. Kommer du som erhvervsturist og skal deltage i messer/kongresser i Skandinaviens største messecenter, eller kommer du som gæst til én af de fantastiske koncerter i MCH Multiarena Herning, Danmarks første indendørs multifleksible hal af sin art, - eller er du til total fred og ro ude i noget af Danmarks smukkeste natur. Oplevelserne ligger lige for dine fødder.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Herning Kommunes hjemmeside

 

Holstebro

Holstebro Holstebro (40 km)

Holstebro

Holstebro - fra Vesterhavet til Limfjorden I vest dominerer Vesterhavets brus, de brede strande og klitterne. I øst blæser vinden over Limfjordens vande og bakkede landskaber. Midt i det hele omgiver skov og hede Holstebro by med alle dens butikker og kulturelle oplevelser. Og Danmarks næstlængste å, Storå, bugter sig gennem byen og det meste af kommunen.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Holstebro Kommunes hjemmeside

Ikast-Brande

Ikast-Brande Ikast-Brande (23 / 40 km)

Ikast-Brande

 

IKAST

 • Sportens by med internationale faciliteter
 • Frisenborg Skulpturpark
 • Ikast Vandtårn med vandværksmuseum
 • Kultur- og konferencecentre
 • Overdækket strøgcenter

BRANDE

 • Gavlmaleriernes by
 • Store virksomheder
 • International kunst
 • Museer, kultur- og konferencecentre
 • Uspoleret natur og rige fiskevande
 • Tæt ved LEGOLAND ® og løver

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Ikast-Brande kommunes hjemmeside

Lemvig

Lemvig Lemvig (68 km)

Lemvig

Lemvig, en by grundlagt i middelalderen og hvor der i dag bor ca. 7.000 mennesker. Naturen har om noget sat sit præg på denne egn, og den sidste istid har efterladt tydelige spor i form af smeltevandsdale, lerskrænter m.m. Her er naturen meget nærværende, der er hav og fjord, Vesterhavet og Limfjorden. Klosterhedens Skovdistrikt, en af Danmarks største plantager, er specielt kendt for at huse nationens eneste bestand af vilde bævere.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
www.nordvest360.dk

Lemvig Kommunes hjemmeside

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing Skjern Ringkøbing-Skjern (71,2 / 67,4 km)

 

Ringkøbing er en by rig på kultur og historie. Som gammel købstad med brostensbelagte gader og smukke, gamle huse byder Ringkøbing på et charmerende by- og havnemiljø.

Skjern opstod som en samling gårde på Skjern Åens brinker tæt ved den gamle Skjern Bro. Skjern Enge i den kommende nationalpark, byder på vandreture, cykelruter og masser af muligheder for vidunderlige naturoplevelser.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Ringkøbing-Skjern Kommunens hjemmeside

Silkeborg

Silkeborg Silkeborg (39 km)

Silkeborg

Silkeborgegnen er særlig kendt for sin smukke natur med Gudenåen og Danmarks største sammenhængende skovområde som omdrejningspunkter. Her findes oplevelser hvad enten du er til aktiv ferie eller til en stille tur i fred og ro i de store skove.

Men Silkeborgegnen er også meget andet end det. Her finder du kvalitetsoplevelser inden for kunst og kultur, wellness, spiseoplevelser og shopping.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Silkeborg Kommunes hjemmeside

Skive

Skive Skive (30 km)

Skive

Smuk, enestående, vild, uberørt... Det er blot nogle af ordene, der bruges, når naturen på Skiveegnen skal beskrives.

Skiveegnen ligger lige ud til Limfjorden med 190 km kystlinje. Her finder du både strande, fjord, hede og skove. Omkring fjorden er landskabet blidt med bløde bakker, små vige og bugter, men på Fur kan du opleve stejle molerskrænter og fossiler, der skyldes øens helt specielle geologi.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Skive Kommunes hjemmeside

Struer

Struer Struer (47 km)

Struer

– mennesker – teknologi - natur

Struer som er en vestjysk naturperle med Limfjorden som nærmeste nabo strækker sig helt ned til vandet, og området rummer både idylliske landskaber, nære kulturoplevelser og højteknologiske virksomheder som det verdensberømte Bang & Olufsen – kendt for design i verdensklasse. Struer Museum rummer en hel specialafdeling med udstilling af B&O’s design-ikoner.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Struer Kommunes hjemmeside

Viborg

Viborg Viborg (26,5 km)

Viborg

Hjertelig velkommen til Viborg-egnen

Viborg har altid været noget særligt. Byen blev bispesæde i 1060, og i mere end 600 år lod kongerne sig krone på tinge i Viborg. Mærk historiens vingesus i de middelalderlige gader og nyd Joakim Skovgaards unikke kalkmalerier med bibelhistorien i Viborg Domkirke. Se spændende kunst på Galleri NB, Skovgaard Museet og Kunsthal Brænderigården.

Hvad kan jeg lave som turist? Klik her
Viborg Kommunes hjemmeside

Sign-up til vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker af stort og småt i Midtjyllands Lufthavn - og vær blandt de første, der får besked, når der er interessante tilbud og aktiviteter under indflyvning.